Duokoop maakt huizen verkopen interessant en kopen haalbaar!

"De nieuwe manier om je huis te verkopen en kopen"

Zo werkt Duokoop

Duokoop is de nieuwe manier om je huis te verkopen of te kopen. Als verkoper is het nu mogelijk om jouw woning op twee manieren op de markt te brengen. Onder een normale vraagprijs en op erfpacht. Als verkoper ontvang je altijd de daadwerkelijke vraagprijs. Door je huis te kopen met Duokoop passen er meer huizen binnen je budget, en zijn je maandlasten vaak lager. Je koopt het huis zelf, gewoon met een hypotheek. Duokoop koopt de grond. Voor het gebruik van de grond betaal je een maandelijkse vergoeding. 

Jouw voordeel als verkoper

Altijd de juiste vraagprijs
Als verkoper ontvang je altijd dezelfde gelden die je ontvangt bij de verkoop met de originele vraagprijs. Of je nu verkoopt met of zonder Duokoop. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Woning aanbieden op 2 manieren
Er zijn twee mogelijkheden hoe je de woning in verkoop brengt. Namelijk met een normale vraagprijs inclusief grond, en een vraagprijs exclusief grond. De vraagprijs exclusief grond is dan lager. De woning wordt dan op erpacht aangeboden. De vraagprijs is zichtbaar lager als de woning met Duokoop in de verkoop wordt gezet. Wat ervoor zorgt dat de woning bij meerdere woningzoekers binnen het budget zal vallen. 

Elk woningtype mogelijk
Alle soorten woningen zijn een optie voor Duokoop. Of jou nou een verkoper bent van een tussenwoning of een appartement.  

Funda zichtbaarheid
Gebleken is dat woningen met Duokoop betere statistieken vertonen op Funda. Huizen worden gemiddeld beter bekeken en vaker gevonden.  

Jouw voordeel als koper

Hogere koopcapaciteit
Je hebt alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig. De waarde van de grond wordt bepaald door een onafhankelijke taxateur en is meestal 1/3 van de totale waarde. Je hebt dus nog maar een hypotheek nodig voor 2/3 van de waarde van het huis. Daardoor passen er meer huizen binnen je budget.

Lagere maandlasten
Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. De canon wordt, los van de jaarlijke inflatiecorrectie, niet herzien, daardoor sta je niet voor onverwachte kosten. Je netto maandlasten zijn met Duokoop meestal lager dan wanneer je hetzelfde huis zou kopen zonder Duokoop. 

Meer woningen met NHG
NHG is een door de overheid ingestelde regeling die huizenkopers beschermt. De meeste banken belonen deze garantie met een lage hypotheekrente. Met Duokoop komen meer woningen in aanmerking voor NHG. 

Niet afhankelijk van huur
Als je een huis huurt bouw je geen kapitaal op, en het is vaak duurder dan kopen. Maar een koophuis is niet voor iedereen haalbaar. Duokoop brengt daar verandering in. Je komt sneller in aanmerking voor een koophuis en bent daardoor niet afhankelijk van huurhuizen. 

Gebruik van de grond

Je mag de grond gebruiken zoals je maar wilt. Wil je een boom planten of een schuurtje bouwen? Geen probleem!

Je mag de grond erbij kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet. De prijs waarvoor je de grond kunt kopen is transparant. Want die staat in vaste verhouding met de waardeontwikkeling van de woning. Als je de woning ooit weer wilt verkopen kan de koper er voor kiezen het Duokoop-contract onveranderd over te nemen. De koper kan ook de volledige woning kopen, dan koopt hij het huis van jou en de grond van ons. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van je huis. Vaak wordt een huis dat met Duokoop wordt aangeboden juist sneller verkocht.  

Welke huizen kun je Duokopen?

Duokoop is toepasbaar voor alle type woningen. Het maakt niet uit of het een appartement, eengezinswoning, vrijstaand huis of een nieuwbouwwoning is. Duokoop is alleen verkrijgbaar in combinatie met een NHG hypotheek. 

Waar komt het geld vandaan?

Duokoop is een consument- en bankvriendelijke vorm van institutioneel erfpacht. Bij gemeentelijk erfpacht is de overheid erfpachter, maar bij Duokoop werkt het anders. Bij Duokoop is de erfverpachter een privaat beleggingsfonds met geld afkomstig van Europese pensioenfondsen.  

Altijd advies van een onafhankelijk adviseur

Duokoop wilt dat je als klant een goed en eerlijk advies krijgt over één van de grootste aankopen van je leven. Daarom wordt er gewerkt met uitsluitend onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze hypotheekadviseurs kijken naar jouw persoonlijke situatie en kunnen je helpen erachter te komen of Duokoop iets voor jou is. En ze kunnen je helpen met het zoeken naar een bijpassende hypotheek. Er vindt altijd eerst een gratis orëntatiegesprek plaats.  

Mocht je interesse hebben in Duokoop, laat het ons weten. Op ons kantoor in Zeewolde beschikken wij over alle mogelijke informatie. Daarnaast biedt Pienter Makelaardij exclusief Duokoop aan in Zeewolde!